Minigolf szabályok

A Minigolf szabályok alapjait a golf szabályok biztosítják, melyek a pálya kisebb mivoltából és az akadályok elhelyezkedéséből adódóan különleges elvárásokkal egészülnek ki.

Kattints ide a szabálykönyv letöltéséhez!

Legfontosabb szabályok

  1. A játékot a kijelölt elütőhelyről kell kezdeni, és a labdát maximum 6 ütésből a lyukba kell juttatni.
  2. Amennyiben a 6. ütéssel sem sikerült teljesíteni a pályát, a játékos eredménylapjára 7 pontot kell felírni.
  3. A játék győztese az a játékos, aki a 18 pályán összesen a legkevesebb pontot éri el.
  4. Azt a labdát, amely nem jutott át a pályán vagy az akadályon jelölt határvonalon, ismét az elütőhelyre kell tenni. Amelyik a határvonalon áthaladt, onnan kell továbbütni, ahol megállt. Az emelkedős pályákon nincs jelölve határvonal, ezeken minden ütést az elütőhelyről kell elvégezni.
  5. Az emelkedős pályákra tilos rálépni, azokon csak az elütőhelyről végezhető el ütés. A pályán lévő akadályokra rálépni nem szabad. Mozgásban lévő labdát nem szabad elütni, mert ezzel a pálya borítása sérülhet.
  6. Ha a labda a pálya széléhez közel áll meg, akkor merőleges irányban 20 cm-re beljebb helyezhető, és a játékot onnan lehet folytatni.
  7. Amennyiben a labda az akadály előtt vagy mögött áll meg, az akadálytól 50 cm-re tehető a pálya szélével párhuzamosan.
  8. Ha a labda kipattan a pályáról, miután áthaladt a pálya szélén jelzett határvonalon az elhagyás helyén a pálya szélétől 20 cm-re kell azt visszahelyezni, és onnan lehet folytatni a játékot.
  9. A játék során többféle labda is használható, viszont minden pályát azzal a labdával kell végigjátszani, amellyel a kezdőütést elvégeztük.
google-site-verification: google7bf87d2f8d6d4e0b.html