Magyar Footgolf Bajnokság – 2015

Idén utoljára mondta el dr. Morvay Klára a 3. Magyar Footgolf Bajnokság fordulóinak köszöntőjét, hiszen lezárult a Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség Footgolf szakága és a Footgolf Academy Hungary Sportegyesület által megrendezett versenysorozat.

A Magyar Footgolf Bajnokság idei fordulói a tőlünk már megszokott módon most is tartogattak újdonságot, hiszen ez volt az első olyan bajnokság, ahol játékosaink a Magyar Olimpiai Bizottság által kiadott játékengedéllyel játszhattak. Szívügyünk a sportág legalizálása, amelynek a szabályokat betartató Marshallok mellett fontos részét képezi a versenyengedélyek bevezetése, így nagyon boldogok voltunk, hogy oly’ sok játékosunk váltotta ki ezeket! A 10 fordulóból álló Magyar Footgolf Bajnokság idén is az Academy Golf Budapest csodálatos panorámával büszkélkedő pályáján került megrendezésre.

A 2015-ös Magyar Footgolf Bajnokság győztesei: 3. Karakas Attila, 2. Hámori Ferenc, 1. Bíró László
A 2015-ös Magyar Footgolf Bajnokság győztesei: 3. Karakas Attila, 2. Hámori Ferenc, 1. Bíró László

A versenyek során a játékosok pontokat gyűjthettek, ám a verseny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy minden az utolsó fordulóban, sőt, férfi játékosaink között a dobogós helyezések is mindösszesen egyetlen egy rúgással dőltek el. Szinte minden alkalommal más győztest avathattunk, és nagy izgalommal figyeltük, hogy Zsuppán Péternek, a tavalyi bajnoknak sikerül-e megvédenie a bajnoki címét. Az utolsó forduló előtt azonban már láthattuk, hogy az eddig már megszokott módon, most is trónfosztás szemtanúi lehetünk majd, hiszen ekkor még hárman voltak versenyben a képzeletbeli dobogó legfelső fokáért: Bíró László, Hámori Ferenc (a 2013-as bajnok) és Flink János. A második és harmadik helyekre pedig összesen 6-an voltak esélyesek: az előbbi 3 játékos, valamint Szoboszlai István, Karakas Attila és a tavalyi bajnok, Zsuppán Péter. A versenyengedéllyel rendelkező férfi játékosaink közül végül Bíró László vihette haza a bajnokság kupáját, aki e hét csütörtökén ünnepelte a születésnapját. (Ennél jobb ajándékot el sem tudunk képzelni! Isten éltessen ezúton is! 🙂 ) Újdonsült, szerénységgel jócskán megáldott bajnokunk csak ennyit felelt arra a kérdésre, hogy érzi most magát:

„Nagyon boldog vagyok, igazából nem számítottam rá, valószínűleg nem is az én érdemem. Igazából a nyár közepén még úgy nézett ki, hogy maradok az örök negyediknek, de végül nem így lett. Én azt gondolom, hogy a szerencsének és a többiek rontásának köszönhetem a bajnoki címemet.”

2015 Magyar Footgolf Bajnok
2015 Magyar Footgolf Bajnok: Bíró László

A második helyen Hámori Ferenc, míg a harmadik helyen Karakas Attila végzett. A férfi sorrend alakulása nem lehet véletlen, hiszen a dobogó első és második fokára lépő játékosaink az Oroszi László által tervezett és gyártott Catch&Spin cipőben versenyeztek. A következő bajnokság során érdemes kipróbálni másoknak is ezeket a cipőket, hátha ez a siker záloga!

Női játékosaink közül a dobogó legmagasabb fokára Németh Renáta állhatott fel, őt követte Fridrich Edina és Cserna Márta. Junior kategóriában pedig legügyesebb játékosunknak Csorvási Dominik bizonyult, a második helyet Zsuppán Donát tudhatja magáénak, a harmadik helyezést pedig Komáromi Bálint érte el.

Bajnokainknak ezúton is gratulálunk, és köszönjük nekik, hogy a versenyengedély kiváltásával támogattak bennünket a sportág legalizálásában!

Az elhibázott rúgások és a technikai gikszerek sorravétele közben azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a játék nem ér véget! Tartogatunk meglepetéseket a hidegebb szezonra is, valamint novemberben Tótvázsonyban még harcba szállhatunk a Magyar Kupáért. Mindenkinek köszönjük a részvételt és jó pihenést kívánunk! Reméljük, hogy a 4. Magyar Footgolf Bajnokság alkalmával is viszontlátunk majd benneteket! 🙂

 

Szerző: Feledi Fruzsina
Kép: Beringer Roland

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.