Magyar Footgolf Bajnokság – 2014

Hogyan is telt a II. Magyar Footgolf Bajnokság 2014-ben?

Ismét itt egy hűvös őszi vasárnap, amikor a szerencsésebbeknek épp semmi dolguk nincs, és nyugodtan pihenhetnek a meleg lakásban. Ahogyan vészesen közeledik az év vége, sajnos konstatálnunk kell, hogy a hátrahagyott hónapokkal együtt magunk mögött tudjuk a Footgolf Academy Hungary egyesület által megrendezet II. Magyar Footgolf Bajnokságot is. Most jó darabig mások lesznek a vasárnapok, mint eddig, hiszen március óta ez az első alkalom, hogy épp nem az Academy Golf Budapest pályáin rójuk a köröket, vagy készülünk már fejben arra, hogy a bajnokság következő fordulóján a legjobb formánkat hozzuk. Persze a szomorkodás ellenére valahol mélyen legbelül vidámak vagyunk, hiszen bár közös játék már nem lesz ebben az évben, de rengeteg emlékkel gazdagodhattunk idén is.

Szeretettel várunk minden játékost!
Szeretettel várunk minden játékost!

Az idei bajnokságon megjelent több mint száz játékos között nagy örömünkre egyre több újoncot köszönthettünk, amely nem csak a bajnokság résztvevőit, de kicsi „családunkat” is újabb arcokkal gyarapította. Mindig volt olyan kezdő, akikre büszkék lehettünk, és mindig láthattunk olyan embereket, akik hatalmas lelkesedéssel és elszántsággal indultak neki a pályáknak. Külön öröm volt számunkra, hogy idén több visszatérő junior és női játékosunk is volt, akik ugyanúgy küzdöttek a saját legjobb eredményeikért, mint felnőtt férfi versenyzőink. Végeredményben a II. Magyar Footgolf Bajnokság során legjobb junior játékosunk Tarpai Dániel lett 333 rúgással, míg a női indulók között Kriss-Gáspár Gabriella – aki anyai örömök előtt áll, ezúton is gratulálunk Gabi! – bizonyult a legjobbnak 370 rúgással.

Nem szabad elfeledkeznünk a Footgolf Academy egyik újításáról, az idén először megtartott csapatbajnokságról sem, ahol a játékosok csoportokba rendeződve is küzdhettek a legelőkelőbb helyekért. Az aranyérmet a KatóNéni nevet viselő társulás nyerte el 240 rúgással, melynek játékosai Balázsi Csaba, Göbölyös András, Karakas Attila és Szabó László voltak. A dobogó második fokára a 250 rúgást produkáló CERA csoport állhatott fel Érchegyi Csaba, Kocsis Sándor és Podusil György személyében. A bronzérmet pedig a szintén 250 rúgást elért, ám összességében kevesebb fordulón résztvevő, így harmadik helyre visszaszoruló Példaképek csapat kapta, amelyben Bíró László, dr. Takács Attila, Suhajda Imre és Zsuppán Péter szerepeltek.

A tavaly megrendezett I. Magyar Footgolf Bajnokság győztese, Hámori Ferenc idén trónfosztás áldozata lett, ám ennek ellenére vidáman foglalta össze az ez évi megmérettetés eseményeit:

A leköszönő Bajnok Hámori Ferenc - kilencszeres magyar válogatott labdarúgó
A leköszönő Bajnok Hámori Ferenc – kilencszeres magyar válogatott labdarúgó

„Örömmel tölt el, hogy folyamatosan növekszik a versenyen résztvevők száma és nem csak a felnőtt mezőny változott pozitívan, hanem a gyerek és női versenyzők is egyre sűrűbben látogatják a versenyeket. A fordulók magas színvonalához és korrektségéhez elengedhetetlen a Footgolf Academy által foglalkoztatott marshallok jelenléte, akik idén is, nem csak megjelenésükkel, hanem pontos szabályismeretükkel emelték a bajnokság színvonalát, biztosították korrektségét. A csapatverseny kiírása pedig remek ötlet volt a rendező Footgolf Academy részéről, ami szintén nagy küzdelmeket hozott. Gratulálok a szervezőknek, a szerintem fantasztikusra sikeredett, második alkalommal kiírt Magyar Footgolf Bajnokság megszervezéséhez és lebonyolításához, valamint 2014 footgolf bajnokának, Zsuppán Péternek, illetve a helyezetteknek, és a helyezést elért csapatoknak!” – mondta a tavalyi bajnok.

Csak úgy, mint múlt évben, az idei bajnokság során is minden egyes fordulón marshall lányok kísérték végig a flightokat, és jegyezték fel az eredményeket a tiszta játék jegyében.  A Footgolf Academy Hungary egyesület ezzel a lépésével a világon egyedülálló módon könnyíti meg a játékot, hiszen a résztvevőknek csak a saját teljesítményükre kell koncentrálniuk.  A már összeszokott marshall lány csapat az újonc játékosoknak is segédkezik a szabályzat megismerésében, így könnyítve meg nekik a játék megértését és a sikerélmények megszerzésének lehetőségét. Persze csak úgy, mint a játékosaink, ők is nagyban hozzájárulnak a családias hangulat megteremtéséhez, amelynek köszönhetően a színvonalas fordulóink hangulata sosem barátságtalan.

A Footgolf Academy Hungary egyesület Marshall csapata
A Footgolf Academy Hungary egyesület Marshall csapata

„Hihetetlenül jól éreztem magam minden versenyen és imádtam marshallkodni. Egyrészt mert maga a játék is tetszik, másrészt pedig szerintem nagyon jó kis csapat alakult ki a marshallokat és a versenyzőket tekintve is. Én már alig vártam a vasárnapokat, hogy ott lehessek a következő fordulón.” – nyilatkozta Húnfalvi Krisztina, a Footgolf Academy Hungary egyesület egyik marshallja.

A színvonalas versenyek és a tiszta játék végül nagyon szoros eredményeket hozott, és csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy ki nyeri majd el a II. Magyar Footgolf Bajnokság férfi egyéni kategóriájának aranyérmét. Az összes fordulón nyújtott négy legjobb eredmény számított bele a végeredménybe, így még az október 26-i játékot is végig izgulhatták a versenyzők. Végül a dobogó legtetejére Zsuppán Péter állhatott, aki 270 rúgásával kaparintotta meg a győzelmet. A második helyezet Balázsi Csaba 272, míg a harmadik helyezett Papp Péter 276 rúgással szerezte meg dobogós helyét.

A II. Magyar Footgolf Bajnokság győztese Zsuppán Péter
A II. Magyar Footgolf Bajnokság győztese Zsuppán Péter

Nehezen indult az idény, a bajnokság első felében valójában “sehol sem voltam”. A nyáron aztán gyakran kimentem edzeni, és ismét bebizonyosodott az örök igazság: a gyakorlat teszi a mestert. Az ősszel koncentrációban javultam a legtöbbet, már nem bosszankodtam annyit egy-egy hiba után, mint a bajnokság első felében. Ebben a játékban a tiszta fej kulcsfontosságú, így ha valaki az egész verseny folyamán megőrzi hidegvérét, annak már szinte nyert ügye van. Az odafigyelésnek végül meg is lett az eredménye, mert az addig élen álló Balázsi Csabit a 10. fordulóban megelőztem az összetettben, és a vezető helyet már nem is tudta visszavenni tőlem. Ugyan, a szó szoros értelmében, az utolsó pillanatig küzdött, de, ha csak minimális, 2 rúgásnyi különbséggel is, végül sikerült megnyernem a bajnokságot.” – mondta Zsuppán Péter, a II. Magyar Footgolf Bajnokság első helyezettje.

Ezúton is gratulálunk Zsuppán Péternek, az idei bajnoknak a remek játékhoz, és minden helyezettnek a csodálatos szerepléshez! A családias hangulat, a kiélezett verseny, a tiszta és színvonalas játék azonban soha nem jöhetett volna létre anélkül, hogy a játékosok, akik eljöttek hozzánk, ne segítették volna a fordulók általunk megálmodott hangulatának megtartását. Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott, valamint az Academy Golf Budapestnek, hogy helyet biztosított a II. Magyar Footgolf Bajnokságnak, hiszen enélkül mindez nem valósulhatott volna meg. Reméljük, hogy jövőre rengeteg ismerős arcot láthatunk majd viszont!

Addig is, míg újra játszhatunk, nyugodtan nézegessük a fordulókról készült fotókat, a Márton Gorka’s Photography által készített videókat és próbáljunk meg pihenni, hogy minél energikusabban kezdjük a jövő évi bajnokságot.

Találkozzunk jövőre is!

Footgolf Academy Hungary Team

Találkozzunk jövőre is!
Találkozzunk jövőre is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.