Magyar Footgolf Bajnokság – 2016.

A hétvégén ért véget a IV. Magyar Footgolf Bajnokság, a Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség Footgolf szakága és a Footgolf Academy Hungary Sportegyesület által megrendezett versenysorozat.

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is nagyon éles volt a küzdelem a férfi játékosaink között, s már szinte hagyományokhoz híven egy rúgás döntötte el a bajnokság végső kimenetelét. Az utolsó két fordulót egy napon, most vasárnap kellett lejátszaniuk játékosainknak. A fárasztó, erőltetett menetben a bajnoki cím mindhárom esélyese jól teljesített – név szerint: Hámori Ferenc, Bíró László és Karakas Attila. A 9. fordulóban Bíró László és Karakas Attila holtversenyben érte el az első helyezést, így az utolsó, 10. forduló döntött, amelyet Bíró László nyert meg. A bajnokság végeredményének alakulása azonban a 10. forduló második helyezettjének utolsó rúgásával átalakult, hiszen Hámori Ferenc egy ragyogó put-tal feltette a koronát egész évi teljesítményére, melynek következtében az NB1-es, kilencszeres magyar válogatott futballista 2013 után ismételten elnyerte a bajnoki címet. Az utolsó 6 fordulóban 5 alkalommal is nyertesnek kikiáltott tavalyi bajnok, Bíró László ezüstérmeseként távozhatott, míg a bajnokság első felében sérüléssel bajlódó Karakas Attilának kezdeti nehézségek után is sikerült felállnia a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Női győztesként idén Karakas Fannit ünnepelhettük, míg a Juniorok között Zsuppán Donát érte el az első helyezést.

Magyar Footgolf Bajnokság 2016-os bajnokai
Magyar Footgolf Bajnokság 2016-os bajnokai

Örömmel tölt el minket, hogy ez volt a második olyan bajnokság, ahol játékosaink a Magyar Olimpiai Bizottság által kiadott játékengedéllyel játszhattak. Szívügyünk a sportág legalizálása, amelynek a szabályokat betartató Marshallok mellett fontos részét képezi a versenyengedélyek bevezetése. Magyarországon 2014 óta számít hivatalos sportágnak a footgolf, hiszen ekkor lett a Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség tagja. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a MMOSSZSZ október 25-én tartott tisztújító közgyűlésén három olyan személy is tisztséghez jutott, akik a footgolf sportág képviselőiként voltak tagjai a szakszövetségnek. Karakasné Dr. Morvay Klára mostantól a szövetség alelnöki pozícióját tölti be, Hámori Ferenc felügyelő bizottság elnöke lett, míg Karakas Attila elnökségi taggá vált.

Nemzetközi szinten hihetetlen léptékben fejlődik a footgolf, és már évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A szövetség mindent megtesz, hogy Magyarország minél előbb visszatérjen a világ élvonalába.

Bajnokainknak ezúton is gratulálunk, és köszönjük nekik, hogy a versenyengedély kiváltásával támogattak bennünket a sportág legalizálásában! Mindenkinek köszönjük a részvételt és jó pihenést kívánunk! Reméljük, hogy a V. Magyar Footgolf Bajnokság alkalmával is viszontlátunk majd benneteket!

Szerző: Feledi Fruzsina 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.