Footgolf Marshallkák

Footgolf Európa Bajnokság

Összefoglaló

A hétvégi pörgésből alig térünk magunkhoz, de néhány hosszan átaludt éjszaka után már értékelni tudjuk a múlthéten megrendezett Footgolf Európa Bajnokság 2015-ös budapesti fordulóját. Pénteken nagy örömmel fogadtuk az ismerős arcokat és mindannyiunkat jó érzéssel töltött el, hogy a tavaly megismert barátokkal újra találkozhattunk. (Reméljük, hogy ez jövőre is ugyanígy lesz! 🙂 )

Szerencsénkre az időjárás mellénk állt, így szombaton a napégés kockázatának vállalásával sétálhattunk végig a pályákon. A játékosok ügyesen vették az akadályokat, az áthelyezett lyukak közül egy-kettő taktikásabb játékot kívánt meg, de a koncentráció és a rutin meghozta gyümölcsét.

A szombat estét egy közös vacsorával zártuk a meseszép Római-parton, aHelyen, ahol a családias hangulatról az igazán jó magyar gulyás és a vendégváró pálinka gondoskodott. A pénteki napos időt követően szombat éjszaka egy vihar ért Budapest fölé, így hűvös levegő fogadott minket vasárnap az Academy Golf Budapest pályájához érve, azonban délután már mosolygós idő várta az érmükkel a nyakukban képet készítő győzteseinket.

A budapesti forduló során bemutatásra kerültek a Catch&Spin cipők, amelyek speciális kialakítása segíti a versenyzők játékát (erről bővebben itt olvashattok), valamint tesztelésre kerültek a Fida labdák, amelyeket kifejezetten a Footgolfhoz fejlesztettek ki. A teljes esélyegyenlőség jegyében minden versenyző ezekkel a labdákkal játszik majd a szlovéniai Bovecben.

Számunkra külön öröm, hogy bár megannyi nemzetiségű barátunk vett részt az eseményen, a legügyesebbnek mégis egy magyar versenyző bizonyult. Az aranyérmet Balázsi Csaba vihette haza, az ezüstérmet Zsuppán Péter viselhette, a bronzérem pedig Hámori Ferenc nyakába került. A női versenyzők között első helyen Németh Renáta végzett, a második helyre Fridrich Edina, a harmadikra pedig Metka Belingar tornázta fel magát.

Az országok közötti versenyben szintén a magyarok diadalmaskodtak, őket követték a hollandok, akiktől nem sokkal lemaradva a belga nemzet következett.

Szponzorainknak köszönjük a támogatást: az Emil Frey Mazda Zugló szalonjának, a Gorka Márton photography-nak, a Nemzeti Sportnak, a Catch & Spinnek, a Viwa vitaminvíznek, illetve a szervezőknek: a Footgolf Academy Hungary egyesületnek, az Európai Footgolf Szövetségnek (EFGF), és a frissen debütáló Magyar Minigolf Országos Sportági Szakszövetség Footgolf szakágának.

Reméljük, hogy mindenki remekül érezte magát, gratulálunk a nyerteseknek és ne feledjétek: Szeretettel várunk benneteket 2016-ban is!! 🙂

Szerő: Feledi Fruzsina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.